27 Ιουλίου 2016

Κρεμμυδόπιτα


Έχω τόσο καιρό να φτιάξω κρεμμυδόπιτα που ούτε θυμάμαι από πότε, αλλά όσως καιρός και να περάσει παραμένει απ' τις αγαπημένες μου αλμυρές τάρτες. Μερικές φορές φτιάχνω τη ζύμη, άλλες την αγοράζω έτοιμη. Στη συγκεκριμένη συνταγή την αγόρασα έτοιμη έτσι ώστε να μην βαρεθείτε με το φτιάξιμο της ζύμης - που σίγουρα θα τ' ανεβάσω κάποια στιγμή, αν σας ενδιαφέρει, έτσι ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε οποιαδήποτε τάρτα σας αρέσει - κι επειδή κι εγώ η ίδια δεν είχα αρκετό χρόνο...
Αυτή η τάρτα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο, παρά καλοκαίρι, αλλά έτσι μοιάζει κι ο καιρός εδώ, φθινοπωρινός...
Ελπίζω να σας αρέσει!


Για 4 άτομα

Υλικά:

- 8 κρεμμύδια
- 150 γρ. μπέικον σε κυβάκια
- 2 αυγά
- 100 γρ. τριμμένο τυρί
- 4 κ. της σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. έτοιμη ζύμη
- 1 κ. της σ. μέλι
- 1 κ. της σ. μαύρη ζάχαρη
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 1/2 κ. του κ. κανέλλα
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


1) Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο για περίπου 10 με 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο [1] κι ύστερα προσθέτουμε το μέλι [2], τη μαύρη ζάχαρη [3] και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να ψηθούν για 5 με 10 λεπτά μέχρι να καραμελωθούν [4]. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή.



2) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε τη ζύμη. Την τρυπάμε μ' ένα πηρούνι [1] για ν' αναπνέει, την σκεπάζουμε μ' αντικολλητικό χαρτί και τη βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Ύστερα βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά [2].


3) Τοποθετούμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω στη ζύμη [1]. Χτυπάμε τ' αυγά σε ομελέτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα [2]. Βάζουμε το μπέικον [3] και το τριμμένο τυρί [4].


4) Τοποθετούμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180°.


Σημείωση :

Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 20 cl κρέμα γάλακτος στο μείγμα με τ' αυγά, για πιο γεμάτη γεύση, αλλά και πιο βαριά τάρτα. Προσωπικά, προτιμώ να υπερισχύει η γεύση των κρεμμυδιών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου