Αυτή η τάρτα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο, παρά καλοκαίρι, αλλά έτσι μοιάζει κι ο καιρός εδώ, φθινοπωρινός...
Ελπίζω να σας αρέσει!
Για 4 άτομα
Υλικά:
- 8 κρεμμύδια
- 150 γρ. μπέικον σε κυβάκια
- 2 αυγά
- 100 γρ. τριμμένο τυρί
- 4 κ. της σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. έτοιμη ζύμη
- 1 κ. της σ. μέλι
- 1 κ. της σ. μαύρη ζάχαρη
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 1/2 κ. του κ. κανέλλα
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 1/2 κ. του κ. κανέλλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο για περίπου 10 με 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο [1] κι ύστερα προσθέτουμε το μέλι [2], τη μαύρη ζάχαρη [3] και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να ψηθούν για 5 με 10 λεπτά μέχρι να καραμελωθούν [4]. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή.
2) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε τη ζύμη. Την τρυπάμε μ' ένα πηρούνι [1] για ν' αναπνέει, την σκεπάζουμε μ' αντικολλητικό χαρτί και τη βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Ύστερα βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά [2].
3) Τοποθετούμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω στη ζύμη [1]. Χτυπάμε τ' αυγά σε ομελέτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα [2]. Βάζουμε το μπέικον [3] και το τριμμένο τυρί [4].
4) Τοποθετούμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180°.
Σημείωση :
Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 20 cl κρέμα γάλακτος στο μείγμα με τ' αυγά, για πιο γεμάτη γεύση, αλλά και πιο βαριά τάρτα. Προσωπικά, προτιμώ να υπερισχύει η γεύση των κρεμμυδιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου