Για 2 άτομα
Υλικά:
* Για τη βελουτέ καρότου:
- 450 γρ καρότα
- 2 κ. της . ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κ. του γλ. κορίανδρος σε σκόνη
- 1 κ. του γλ. κύμινο
- 1/2 λίτρο νερό
- 1 κύβο ζωμού λαχανικών
* Για τα κρουτόν:
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. της σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. του γλ. κάρι
- αλάτι
Eκτέλεση:
* Για τη βελουτέ:
1) Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, κόβουμε τις άκρες και τα πλένουμε. Ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το νερό και τον κύβο ζωμού λαχανικών. Προσθέτουμε τα καρότα κι σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
2) Βάζουμε τα καρότα στο μπλέντερ ή στο μίξερ και προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά, μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κρέμα γάλακτος για να κάνετε τη βελουτέ ακόμα πιο κρεμώδη.
* Για τα κρουτόν:
1) Κόβουμε την σκελίδα σκόρδο στα δύο και τρίβουμε τις φέτες του τοστ μ' αυτήν και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε το τοστ σε κύβους.
2) Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο και το κάρι. Αλατίζουμε. Βουτάμε μέσα τους κύβους του τοστ κι ανακατεύουμε με τα χέρια για ν' απλωθεί το μείγμα παντού. Διαιρέστε τα υλικά στα δύο, για να κάνετε τη διαδικασία δύο φορές, έτσι ώστε το ψωμί του τοστ να πιει όλο το λάδι εξαρχής.
3) Βάζουμε τα κυβάκια στο φούρνο στους 180°C για 5 με 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου