28 Μαρτίου 2015

Πολίτικο πιλάφι


Γενικά τα πολίτικα φαγητά μου αρέσουν πάρα πολύ. Και σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε; Απ' όλα τα υπέροχα φαγητά, σήμερα επέλεξα να φτιάξω πιλάφι, γιατί είναι ένα πολύ απλό φαγητό, σχετικά γρήγορο και πολύ φτηνό. Το πιο ακριβό υλικό είναι οι σπόροι κουκουναριών κι αυτό επειδή πρέπει να τα πάρω απ' το σούπερ μάρκετ. Αλλιώς, κατ' ευθείαν απ' το πεύκο, παίρνουμε τα κουκουνάρια, αφαιρούμε τους σπόρους, του μουλιάζουμε σε νερό κι αφαιρούμε το κέλυφός τους. Κι είναι πολύ νόστιμα...
Μπορείτε επίσης, αν σας αρέσουν, να αντικαταστήσετε τους σπόρους κουκουναριών με σταφίδες για περισσότερη γλυκύτητα!
Τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ γνωστά και τα έχει ο καθένας στα ντουλάπια του (εκτός απ' το συκώτι, βέβαια...!) Και όλα αυτά δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και φτιάχνουν ένα πολύ γευστικό, απλό και πλούσιο φαγητό...


Για 4 άτομα


Υλικά:

- 2 κ. της σ. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 50 γρ σπόροι κουκουναριών
- 150 γρ μοσχαρίσιο (ή αρνίσιο) συκώτι
- 150 γρ  ρύζι μακρύκοκκο
- 300-350 ml ζωμού λαχανικών
- περίπου 10 κόκκοι πιπεριού
- 1/2 κ. του γλ. κανέλα


Εκτέλεση:

1) Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Τα ιδρώνουμε στο τηγάνι στο ζεστό ελαιόλαδο.


2) Προσθέτουμε τα κουκουνάρια κι όσο ψήνονται μαζί με το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το συκώτι κι ύστερα το προσθέτουμε κι αυτό στο τηγάνι. Το ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο αφήνουμε κι αυτό να ψηθεί λιγάκι, μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να καλυθφεί το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού και την κανέλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Τσεκάρουμε προς το τέλος του ψησίματος αν το ρύζι έχει ψηθεί καλά. Αν όχι, ενώ έχει απορροφήσει όλο το ζωμό, προσθέτουμε κι άλλο μέρι να γίνει το ρύζι.







Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου