17 Μαρτίου 2015

Καροτοσαλάτα


Για 1 άτομο

Υλικά:

- 1 καρότο
- 2 κ. της σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. της σ. ξίδι βαλσάμικο
- 1/2 κ. του γλ. μέλι
- 1/2 κ. του γλ. μουστάρδα
- φρέσκο θυμάρι
- μπλε σπόροι παπαρούνας
- αλάτι, πιπέρι

1) Ξεφλουδίζουμε το καρότο, κόβουμε τις άκρες και το πλένουμε. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε λεπτές φέτες ως προς το μήκος.

* Αν έχετε μαντολίνο, ακόμα καλύτερα. Αλλιώς χρησιμοποιήστε πίλερ. Βέβαια, επειδή εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα εξοπλισμένη, το 'κανα με το μαχαίρι και το αποτέλεσμα είναι εντάξει, αν και πιστεύω πως μ' ένα μαντολίνο θα 'βγαινα ακόμη καλύτερα.

2) Τυλίγουμε τις φλούδες στον εαυτό τους. Και πιάνοντάς τες με ένα τσιμπιδάκι (για να μην χαλάσουνε) τις τοποθετούμε σ' ένα μπολ με τη μαρινάδα. Τις αφήνουμε εκεί περίπου 10 λεπτά. Και πάλι με το τσιμπιδάκι, τις τοποθετούμε στο πιάτο.

* Για τη μαρινάδα : ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι, μαζί με λίγο αλάτι.

* Για τη βινεγκρέτ: προσθέτουμε μέσα στη μαρινάδα μέλι και μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.


3) Στήνουμε το πιάτο μας, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στολίζουμε με φρέσκο θυμάρι και μπλε σπόρους παπαρούνας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου