Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτή η αγάπη μου για την ιταλική κουζίνα μιας και στο σπίτι δεν μαγειρεύαμε ποτέ κάτι τέτοιο ούτε και κάποιο συγκεκριμένη κουζίνα γενικότερα. Η μαμά μου πάντα μαγείρευε διάφορα πράγματα με τον τρόπο της και πολύ σπάνια έφτιαχνε παραδοσιακά φαγητά, παραδοσιακά γαλλικά -το τονίζω- φαγητά. Το μόνο πολύ παραδοσιακό γαλλικό φαγητό που θυμάμαι να έφτιαχνε ήταν η πάπια πορτοκάλι. By the way, πρέπει να φτιάξω και για σας μια φορά πάπια πορτοκάλι γιατί είναι ένα must της γαλλικής κουζινάς κι είναι απίθανο γιορτινό πιάτο.
Όπως και να 'χει, ιταλική κουζίνα δεν υπήρχε, όμως εγώ ανέπτυξα αυτήν την περιέργεια και θέληση να μάθω περισσότερα γιατί -ως γνωστόν- η γαλλική κι η ιταλική κουζίνα είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. (Όχι ότι δεν μου αρέσουν οι άλλες ή ότι τις θεωρώ χειρότερες ή λιγότερο εκλεπτυσμένες -κάθε παραδοσιακή κουζίνα έχει τα πολιτιστικά σημάδια μιας χώρας που είναι όλα πολύ ενδιαφέροντα και μοναδικά με τον τρόπο τους, άξια δοκιμής-, απλά είναι μάλλον οι πιο γνωστές ανά τον κόσμο). Προσπαθώ, λοιπόν, να είμαι πιστή -όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται- στην παράδοση και να φτιάχνω διάφορα φαγητά που μου αρέσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ιταλικό φαγητό.
Τα ρολά κοτόπουλου τυλιγμένα με πανσέτα είναι πολύ κλασικό πιάτο, πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο και πιστεύω ν' αρέσει σε όλους. Επίσης, μπορεί κάποιος ν' αντικαταστήσει το στήθος κοτόπουλου με φιλέτο γαλοπούλας και την πανσέτα με μπέικον...
Για 2 άτομα:
Υλικά:
- 2 στήθη κοτόπολου
- 10 λεπτές φέτες πανσέτας
- 3 κ. της σ. ελαιόλαδο
- φύλλα φασκόμηλου
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο στα δύο και το τυλίγουμε με τις φέτες πανσέτας.
* Αν έχουμε ολόκληρα φύλλα φασκόμηλου, τα τοποθετούμε ανάμεσα στο κοτόπουλο και τις φέτες πανσέτας.
2) Ψήνουμε τα ρολά στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το φασκόμηλο (αν δεν έχουμε ολόκληρα φύλλα -αυτή ήταν και η δική μου περίπτωση), αλάτι και πιπέρι. Στεγνώνουμε τα ρολά σ' απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
Έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου