3 Απριλίου 2015

Vinaigrette φράουλας


Μια εύκολη, καλοκαιρινή βινεγκρέτ που θα δώσει πολύ γεύση σ' οποιαδήποτε σαλάτα σας, γλυκαίνοντάς την απαλά με το άρωμα της φράουλας. Για όλες τις σαλάτες (μαρούλι, λάχανο, καρότο) που θέλετε να διαφοροποιήσετε και να κάνετε πιο ενδιαφέρουσες. Παίξτε με τα αρώματα και βρείτε τον συνδυασμό σαλάτας που σας αρέσει καλύτερα!

Για 20 cl βινεγκρέτ


Υλικά:

- 200 γρ φράουλες
- 2 κ. της σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ. της σ. ξύδι ρυζιού
- 1 κ. της σ. μέλι
- 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 2 κ. της σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Πλένουμε, αφαιρούμε τα φύλλα και κόβουμε τις φράουλες. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

2) Προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά με τη σειρά που βρίσκονται (το ελαιόλαδο πρέπει να μπει όπως και δήποτε τελευταίο), ανακατεύοντας κάθε φορά που προσθέτουμε ένα νέο υλικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου