Για 4 άτομα:
Υλικά:
- 5 μπισκότα McVitie's®
- 50 γρ λιωμένο βούτυρο
- 500 γρ φράουλες
- 50 γρ ζάχαρη
- 2,5 φύλλα ζελατίνης
- 1/2 κλωναράκι βανίλιας
- 25 γρ ζάχαρη
- ξύσμα 1/2 lime
Εκτέλεση:
* Για το μπισκότο:
1) Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά.
2) Τοποθετούμε το θρυμματισμένο μπισκότο σε κύκλους ζαχαροπλαστικής. (Προσωπικά χρησιμοποίησα 2 κύκλους διάμετρου 7 εκ. και δύο άλλους διάμετρου 6 εκ.)
* Για τη σαντιγύ:
Η συνταγή της σαντιγύ βρίσκεται εδώ. Για τη συνταγή μας, χτυπάμε 25 cl κρέμα γάλακτος με 25 γρ ζάχαρη και τους σπόρους από 1/2 κλωναράκι βανίλιας.
* Για τη μους:
1) Πολτοποιούμε τα 2/3 των φράουλων στο μίξερ (πρέπει να έχουμε 15-18 cl πολτού). Φυλάμε τις υπόλοιπες φράουλες για διακόσμηση.
2) Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
3) Ζεσταίνουμε τον πολτό φράουλας με τη ζάχαρη και το βγάζουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
4) Προσθέτουμε τη μισή σαντιγύ στο μείγμα με μια σπάτουλα και απαλές κινήσεις. Φυλάμε το υπόλοιπο της σαντιγύ για αργότερα.
5) Ρίχνουμε τη μους φράουλας πάνω από το μπισκότο στους κύκλους ζαχαροπλαστικής κι αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Αλλά όπως με όλες τις μους, το καλύτερο είναι να τις αφήνουμε όλη νύχτα και να τις σερβίρουμε την επομένη.
* Για το τελείωμα:
1) Βγάζουμε πολύ προσεκτικά τους κύκλους ζαχαροπλαστικής. Αν χρειαστεί, το κάνουμε τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
2) Προσθέτουμε το ξύσμα lime στη σαντιγύ κι ανακατεύουμα απαλά με μια σπάτουλα. Αν η σαντιγύ έχει πέσει, την ξαναχτυπάμε με το χτυπητήρι (ή το μίξερ χειρός). Βάζουμε τη σαντιγύ σ' ένα κορνέ και την προσθέτουμε πάνω απ' τις μους.
3) Κόβουμε οριζόντια κομματάκια φράουλας και διακοσμούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου