3 Φεβρουαρίου 2015

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές



Για 2 άτομα

Υλικά:

- 2 στήθη κοτόπολου
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλαράκι σέλινο
- μαϊντανός
- 5-6 φύλλα βασιλικού
- ελαιόλαδο

* Για τη σάλτσα:

- 2 κ. της σ. soy sauce
- 3 κ. της σ. γλυκόξινη σάλτσα
- 1/2 κ. του γλ. τζίντζερ σε σκόνη (μπορείτε να βάλετε και φρέσκο, αν έχετε)
- 1 κ. του γλ. μαύρη ζάχαρη
- 2 καυτές πιπεριές (προαιρετικό)

* Για τα φασολάκια:

- 300 γρ φασολάκια
- χυμός 1 πορτοκαλιού
- ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού


Εκτέλεση:

1) Βγάζουμε τις κοτσάνες από τα φασολάκια, τα καθαρίζουμε και τα βράζουμε για 12 λεπτά. Τα φυλάμε για αργότερα.


2) Κόβουμε όλα μας τα υλικά (κοτόπουλο, πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο και σέλινο). Την πιπεριά την κόβουμε σε λωρίδες και απ' το σέλινο κόβουμε μόνο το κλωνάρι, κρατώντας τα φύλλα για αργότερα.

3) Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σ' ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.


4) Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την πιπεριά και το σέλινο.

Τα διάφορα στάδια ψησίματος του κοτόπουλου.
5) Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με την ρίχνουμε στο κοτόπουλο.



6) Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του σέλινου, λίγο μαϊντανό και δύο φύλλα βασιλικού, τα οποία επίσης προσθέτουμε στο τηγάνι. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.


7) Βάζουμε τα φασολάκια σ' ένα τηγάνι μαζί με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ζεσταθούν.








Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου