17 Φεβρουαρίου 2015

Βελουτέ κολοκύθας με τσιπς από μπέικον



Από καιρό ήθελα να ξαναφτιάξω μια βελουτέ κολοκύθα που μ' αρέσει τόσο πολύ! Κι είπα μέσα μου ή τώρα ή ποτέ! Δηλαδή αν δεν φτιάξω τώρα που είναι χειμώνας κι είναι η εποχή τους, πότε θα φτιάξω;
Γενικά οι σπούπες μ' αρέσουν πάρα πολύ κι αυτή εδώ είναι μία από τις αγαπημένες μου. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και σχετικά γρήγορα. Η απαλή, γλυκιά γεύση της κολοκύθας με τρελαίνει. Είναι ίσως το αγαπημένο μου λαχανικό για βελουτέ!

Ορίστε η συνταγή μου, λοιπόν...

Για 2-3 άτομα:


Υλικά:

- 800 γρ με 1 κιλό κολοκύθα
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 λίτρο νερό
- 1 κύβο του Knorr® λαχανικών
- 5 cl κρέμα γάλακτος
- 2 κ. της σ. ελαιόλαδο
- 4 λεπτές φέτες μπέικον

Εκτέλεση:

1) Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι.


2) Προσθέτουμε την κολοκύθα, τις πατάτες, το νερό και τον κύβο Knorr®. Αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

3) Περνάμε τα λαχανικά στο μίξερ ή στο μπλέντερ, προσθέτοντας το ζωμό λίγο λίγο. Το περνάμε από σινουά.


4) Ψήνουμε το μπέικον σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό.



5) Αδειάζουμε τη βελουτέ στα πιάτα μας, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος και κομμάτια από μπέικον.




Kι αν δεν σας αρέσει το μπέικον ή δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να βάλετε λίγο πιπεράκι στη βελουτέ που ταιριάζει πολύ ωραία.



Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου