24 Φεβρουαρίου 2015

Βελουτέ κόκκινου λάχανου


Το λάχανο είναι λίγο ιδιαίτερο λαχανικό και δεν αρέσει σε όλους... Για να είμαι ειλικρινής, ούτε σε μένα αρέσει! Όμως το λάχανο κάνει καλό στην υγεία και είναι ΤΟ λαχανικό του χειμώνα. Έχω συνηθίσει να το τρώω πάντα ωμό σε σαλάτες και δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι... Ήθελα να βρω έναν τρόπο να με ξανασυμφιλιώσει με το λάχανο, μιας και θέλω να χρησιμοποιώ, όσο το δυνατόν περισσότερο, προϊόντα εποχής. Άρχισα λοιπόν να φτιάχνω αυτήν τη σούπα χωρίς να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα και για το αν τελικά θα μου άρεσε.


Τουλάχιστον, είχα σίγουρα έναν ενδιαφερόμενο...


Το τελικό αποτέλεσμα με χαροποίησε ιδιαίτερα. Κατ' αρχήν θεωρώ το χρώμα απίστευτο και μόνο απ' αυτήν την άποψη ήθελα οπωσδήποτε να δοκιμάσω, χωρίς να μου αρέσει το λάχανο. Κι όμως! Μιας και δοκίμασα μου άρεσε πάρα πολύ η σούπα κι αυτός είναι κι ο λόγος που την ποστάρω. Αν δεν σας αρέσει το λάχανο, θα εκπλαγείτε από το πόσο απαλή είναι τελικά η γεύση του -λόγω της προσθήκης του ζωμού και της κρέμας γάλακτος. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολη συνταγή και με πολύ λίγα υλικά.

Υλικά:

- 1/2 κόκκινο λάχανο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. της σ. ελαιόλαδο
- 750 ml νερό
- 2 κύβοι ζωμού λαχανικών
- 25 cl κρέμα γάλακτος
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

1) Πλένουμε και χοντροκόβουμε το λάχανο.


2) Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο μαζί με το ελαιολάδο για 5 λεπτά.


3) Προσθέτουμε το λάχανο κι ανακατεύουμε καλά για να πάρει μυρωδιές. Προσθέτουμε το νερό και τους κύβους ζωμού λαχανικών κι αφήνουμε να βράσει για 30 ώρα με 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.


4) Βάζουμε το λάχανο στο μίξερ ή στο μπλέντερ, προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά.
_________________________________________________________________________________





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου